Hoe houd je het vol?!

Hoe houd je het vol?!
05 jun 2020

“Weet je, ik ben gewoon al jaren te zwaar. Ik baal ervan, maar nu is het gewoon klaar. Vooral met die verhalen over corona vind ik het gewoon doodeng. Bovendien zit mijn suiker op het randje en als ik niet oppas moet ik pillen slikken. Dat wil ik echt niet! Trouwens, van de huisarts moest ik een koolhydraatarm dieet volgen bleeeeh!

In al die jaren heb ik al zoveel diëten al gedaan, van Montignac, naar Sonja Bakker, naar intermitting fasten. Maar ook shakes om snel wat kilo’s kwijt te raken zodat ik gemotiveerd ben om gezonder te leven, maar ondertussen ben ik gewoon zwaarder dan ooit. En ik kom wel bij jou, maar ik ben helemaal geen sporter. Ik haat de sportschool!
Eigenlijk weet ik niet meer hoe ik mezelf gemotiveerd krijg, maar voor ik echt misgaat, moet de knop om!”

Jannet had een BMI die te hoog was en de waarschuwing van de huisarts was duidelijk: als je je leefstijl niet aanpast moet je aan de medicijnen om je bloedsuiker onder controle te krijgen.

Het draait om volhouden!

Misschien heb jij in het verleden ook van alles geprobeerd om gewicht kwijt te raken, een gezondere leefstijl te krijgen, maar houd je het niet vol? Kun jij inmiddels ook wel een boek schrijven over alle dieten die je geprobeerd hebt? Of was je de grootste sponsor van de sportschool?

Dat betekent dat je heel veel tijd in je leven bezig bent geweest met je lichaam, met je gewicht onder controle te krijgen. Wat een energie en geld is daar in gaan zitten..

Een dieet starten, een abonnement van de sportschool nemen is de uitdaging niet. Hoeveel mensen proberen dit om hun leefstijl te veranderen? Bijna iedereen kan dat. Wat veel lastiger is, is volhouden.

Ik vertelde Jannet dat ik ze bij mij geen recepten en 1000 calorieën diëten krijgt. “Maar ik leer je volhouden, dat is waar je duurzaam resultaat mee haalt.”

Een poosje geleden kwam ik Jannet weer tegen. Ik herkende haar bijna niet, wat een metamorfose wow! De energie spatte van haar af.
Ze vertelde me dat naast dat ze veel beter in haar vel zit en zich topfit voelt. “Waar ik achteraf misschien wel  het meest blij mee ben, is dat ik mezelf heb teruggevonden. Ik voel me nu weer goed, heb veel meer zelfvertrouwen en dan is het halen van gezonde doelen eigenlijk best makkelijk!”

Afspraak maken?

Kies je voor een crashdieet en een bikinibody in een maand? Dan moet je niet bij mij zijn. Wil voor duurzaam resultaat en happy zijn met jezelf en je lijf? Bel/app of mail me dan voor een afspraak.

Marian Freriks
vitaliteitscoach

  • Deel dit bericht: