Over

Over

Marian Freriks

Mijn eigen pad volgen, keuzes durven maken voor die zaken in het leven die ik leuk of belangrijk vind. Een onzekere weg inslaan en volle bak gaan voor de keuze die ik maak, zodat het een succes wordt: dat typeert mij. 

Het begon na een ontnuchterende werkomgeving waar ik terecht kwam na een afgebroken studie. Administratief eentonig werk in een strak dagritme, het bood alles wat ik vreselijk vond. Het werd 1,5 jaar afzien.

Het heeft me geleerd het heft in eigen handen te nemen en te gaan voor dat wat ik leuk en belangrijk vind.  
 
Dat ik na een vlot afgeronde HBO studie koos voor een professionele hardloop carrière, was behoorlijk tegendraads en niet volgens de normen die toen golden.  

Alles eruit halen als professionele hardloper

Tijdens mijn top sportcarrière (1985-1996) lag de focus op het maximale uit mezelf halen. Die manier van leven heb ik omarmd, alles stond in het teken van de prestaties die ik wou leveren.  

Het leverde, naast 7 Nederlandse Kampioenschappen, deelnames aan Europese en wereldkampioenschappen, vooral veel levenservaring op; Omgaan met verschillende culturen, met mensen die acteren op allerlei niveaus. Presteren onder hoge druk, omgaan met kritiek, falen en weer doorgaan. En keuzes maken die geen enkele maatschappelijke zekerheid garandeerden. Leven als in een snelkookpan!

Topsportmindset

De topsportmindset en ervaringen uit mijn sportcarrière neem ik mee in mijn maatschappelijke carrière:

  • Het hebben van een droomdoel, dat vertalen naar een SMARTplan met subdoelen die haalbaar  en uitdagend zijn.
  • Uit de comfortzone durven gaan, wat nodig is om te pieken.
  • Maximale focus om efficient te werken
  • Tegenslagen opvangen en daar gebruik van maken om door te gaan.
  • Mensen om me heen verzamelen met specifieke kennis en kwaliteiten die mij verder kunnen brengen.
  • Nieuwsgierig en leergierig blijven naar nieuwe kennis om beter te presteren, op maatschappelijk, mentaal en fysiek gebied.

Al die aspecten gebruik ik nog steeds, om mezelf te blijven ontwikkelen en beter te presteren.

Fysiek en mentaal weerbaar  

Nadat ik startte met m’n maatschappelijke carrière ontdekte ik dat ik enorm blij werd anderen te helpen met presteren en zichzelf ontwikkelen. In eerste instantie als hardlooptrainer en wandeltrainer.

Dit is echter ook al 20 jaar mijn drijfveer als ondernemer bij de Wilgenweard en ruim 4 jaar als vitaliteitscoach.

Wat doe ik als vitaliteitscoach?

Als vitaliteitscoach, trainer, ondernemer en voormalig topsporter komt alles samen. Met die kennis en ervaring help ik gedreven mensen met leiding nemen en leiding geven in persoonlijke- en in werksituaties.

Daarbij gaat het om het krijgen van inzicht, of het bepalen en behalen van (levens)doelen. Met training zodat je je nieuwe gewenste gedrag of vaardigheden volhoudt.
Lees hier meer over vitaliteit en mijn integrale aanpak.

Beter leren presteren en pieken?


Ben jij gedreven en wil je meer uit je leven, je werk, je team halen? Leren hoe je met de drive, focus en veerkracht van een topsport echt gaat pieken?  

Ik spar hierover graag met je.
Maak een vrijblijvende afspraak voor een gesprek met een bak koffie, of tijdens een wandeling door de prachtige bossen van Hellendoorn en Nijverdal.  

Bel of app me: 0655912307. Mailen kan natuurlijk ook.

Tot snel!
Marian Freriks
Vitaliteitscoach, trainer
Aangesloten bij de B.O.V.V.