“Ik plan m’n agenda niet meer zo vol en maak meer tijd voor mezelf!
“Ik voel me totaal niet fit, ik ga meer aandacht geven aan mijn slaap!
“Ik ga echt minder vaak de auto gebruiken en meer met de fiets”

Tot begin 2017 had ik ook vaak dit soort voornemens; Minder uren maken. Meer tijd voor mezelf. Meer slapen!

Mijn agenda stond propvol met taken en klussen waar ik vaak 7 dagen in de week voor nodig had.

Veel stress? Jazeker, maar ik heb stress nodig. Alleen, het zou fijn zijn wanneer ik stress beter kon managen. Met een topsportmentaliteit -die soms ook best handig is- en een grote veerkracht, hield ik dit al jaren vol.

Toch vroeg ik me regelmatig en steeds vaker af of DIT het was in het leven.

In mijn achterhoofd knaagde het. Ik wilde wel wat anders, meer werk maken van mijn drive: mensen  letterlijk en figuurlijk in beweging zetten zodat ze meer uit het leven halen.

Vanaf het moment dat ik zelf stopte met mijn professionele hardloopcarriere, startte ik als hardlooptrainer. Jaren later kwam daar Nordic Walking en bootcamp bij. Maar ik wilde meer. Iets minder Wilgenweard waar ik mede eigenaar van ben, en me zelf meer richten op mensen in beweging zetten.

Het oprichten van mijn eigen bedrijf Runspiration was in 2017 de eerste stap, maar dat betekende in eerste instantie alleen maar méér werk.
Het bracht veel, maar er ontbrak nog wat. Alleen bewegen bleek vaak niet voldoende om mensen echt verder te helpen.  Ik moest nog een stap maken.

Vitaliteitscoach

Een opleiding tot vitaliteitscoach was al een paar jaar een grote wens van mij. Wat me tegenhield was dat ik keuzes moest maken. Een investering van 15-20 uur studie per week in een nokvolle agenda past niet. Daarnaast de onzekerheid van een nieuwe carrière. Vastigheid loslaten.

Het moment dat ik me inschreef voor die opleiding was…. “Wow… Ik heb een keuze gemaakt. Gewoon gedaan.” Nu komt het erop aan meer stappen te nemen, want als ik voor iets ga, dan ga ik ook maximaal.

Vanaf begin 2018 ziet mijn leven er heel anders uit. Een overzichtelijke agenda doordat ik gestopt ben met een aantal klussen. Stress die onder controle is. Opdrachten waar ik nieuwe en oude kennis en ervaring perfect in kan combineren.
Nieuwe levensdoelen en het besef dat ik mijn carrière voor de derde keer helemaal omgooi. Ben helemaal happy met mijn leven😊

Marian Freriks


Zit je op dood spoor en weet je niet precies wat je nu eigenlijk wilt? Wil je je stress leren managen? Of wil je meer uit het leven halen?

Vul het contactformulier in, dan plannen we een gratis intakegesprek.

Je kunt nu al starten met de eerste stappen; lees deze blog over werken aan je gewoontes door aanpassing van je gewoontes.

sportieve groet,
Marian Freriks

Vitaliteitscoach (aangesloten bij de BOVV)

Reactie (1)

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    ©2019 Focus on Vitality